Af en toe verwachten wij een nestje uit geteste ouderdieren. Dit houdt in dat al onze Shiba’s getest zijn op ernstige erfelijke afwijkingen die veel in het ras voorkomen. Het gaat hier dan om Patella Luxatie, Heupdysplasie en ECVO (de ogen). Ook zijn de ouders in het bezit van de verplichte show kwalificaties.

De pups zullen deels op groeien aan boord van ons binnenvaartschip en deels in ons woonhuis. Hierdoor zullen ze kennis maken met diverse geluiden. Daarnaast word er zo veel mogelijk gedaan aan socialisatie. Ze zullen met regelmaat mee rijden in de auto, kennis maken met kinderen, andere honden, leren lopen aan de lijn enzovoort.

Wij voeren onze honden vers vlees en zullen de pups hier ook kennis mee laten maken. Daarnaast worden onze honden op maat gevaccineerd. Dit houdt in dat er eerst bloed afgenomen word om te checken of ze nog voldoende antistoffen hebben. Als dit niet het geval is worden ze gevaccineerd. Voor meer informatie over titeren kunt u lid worden van de Facebook groep: Alles over Titeren.

Onze visie

Wij vinden het belangrijk dat onze pup kopers enigszins dezelfde visie delen. We houden graag contact, ook na het uitvliegen van de pups, dus een goede klik is echt een must. We kiezen er daarom voor om geen ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ principe te hanteren maar te selecteren op basis van motivatie en eigenschappen die bij ons passen.

Wij zien graag dat onze pup kopers zich van te voren al enigzins hebben ingelezen over het ras. Voeding, opvoeding en titeren zijn daarin belangrijke aspecten.

Wat kost een pup?

Shiba’s krijgen over het algemeen maar kleine nesten. Het aanbod is dus klein maar de vraag is groot. Een correct gefokte pup kost momenteel, naar ons weten, tussen de € 2200,- en € 3000,- euro. Voor meer informatie over de totstandkoming van dit bedrag verwijzen wij u naar deze pagina van de rasvereniging Nippon Inu.

Geeft u liever een herplaatser een kans? Neem dan vooral een kijkje op de site van Shiba Rescue of Safe Haven Inu Rescue. Dit zijn dé organisatie’s wat betreft het herplaatsen van Japanse honden.


Verwacht

Ons eerste nestje is geboren op 18-03-2021. Hieruit is 1 pup geboren, een prachtig black & tan teefje: Akogaretai Yume go Ukiyo Sou.

Yume blijft bij ons en daarbij breiden we onze kennel uit met een tweede teef. We hopen dat Yume ter zijner tijd ook slaagt voor alle gezondheidstesten en dat we met haar een aantal mooie nesten kunnen fokken.

Pas in 2022 zullen wij een nieuw nestje plannen met Jin. Hiervoor nemen wij nog geen aanvragen aan. Wanneer wij dit wel doen plaatsen wij dit op onze social media kanalen en website. U hoeft ons hier voor geen mail te sturen, deze nemen wij niet in behandeling.