Af en toe verwachten wij een nestje uit geteste ouderdieren. Dit houdt in dat al onze Shiba’s getest zijn op erfelijke afwijkingen die in het ras voorkomen. Het gaat hier dan om Patella Luxatie, Heupdysplasie en ECVO (de ogen). Ook testen wij onze honden door middel van DNA op kleur, langhaar en GM1, zodat we niet voor onverwachte verassingen komen te staan.

De pups zullen op groeien aan boord van ons binnenvaartschip. Hierdoor zullen ze kennis maken met diverse geluiden. Daarnaast word er zo veel mogelijk gedaan aan socialisatie. Ze zullen volledig mee draaien in onze roedel, zindelijkheidstraining krijgen, benchtraining, met regelmaat mee rijden in de auto, wennen aan een halsband en tuigje, enzovoort.

Wij voeren onze honden vers vlees in combinatie met een koud geperste brok en zullen de pups hier ook op afspenen. Daarnaast worden onze honden op maat gevaccineerd (titeren). Dit houdt in dat er eerst bloed afgenomen word om te checken of er nog voldoende antistoffen aanwezig zijn. Als dit niet het geval is word er gevaccineerd, zijn er nog wel voldoende antistoffen dan word er (nog) niet gevaccineerd. Zo worden de honden niet onnodig belast. Voor meer informatie over titeren verwijzen we u door naar deze pagina.

Onze werkwijze

Wij vinden het belangrijk dat onze toekomstige pup eigenaren enigszins dezelfde visie delen. We houden graag contact, ook na het uitvliegen van de pups, dus een goede klik is echt een must. We kiezen er daarom voor om geen wachtlijst te hanteren maar een selectie te maken op basis van motivatie en eigenschappen die bij ons passen. Uw aanvraag is dus erg belangrijk voor de eerste selectie, want hierop baseren wij wie we uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Wat kost een pup?

Shiba’s krijgen over het algemeen maar kleine nesten. Het aanbod is dus klein maar de vraag is groot. Een correct gefokte pup kost momenteel rond de € 3000,- euro. Voor meer informatie over de totstandkoming van dit bedrag kunt u een kijkje nemen op deze pagina van de rasvereniging Nippon Inu.

Geeft u liever een herplaatser een kans? Neem dan vooral een kijkje op de site van Shiba Rescue of Safe Haven Inu Rescue. Dit zijn dè organisatie’s wat betreft het herplaatsen van Japanse honden.


Onze plannen

In de tweede helft van 2023 hebben wij een nest met Yume op de planning staan, even afhankelijk van wanneer ze loops word. Wij hebben nog geen keuze kunnen maken wat betreft de reu. Wanneer er meer over bekend is publiceren wij dit hier.

Reu

nog onbekend

Yume

Akogaretai Yume go Ukiyo Sou