Even voorstellen!

Hoi! Mijn naam is Anouck Heijstek en ik ben de owner en breeder van Ukiyo Sou Shiba’s.

Begin 2016 kocht ik samen met mijn vriend Sander onze eerste shiba Maro. Helaas was de pret snel voorbij toen we er achter kwamen dat wij Maro van een broodfokker hadden gekocht en hij behoorlijk wat bleek te mankeren. Maro kreeg de diagnose Patella Luxatie en Heupdysplasie, beide een veel voorkomende afwijkingen in het ras. Aan de Patella Luxatie is hij geopereerd al in zijn eerste levensjaar. Dit heeft een hoop impact gehad, hij heeft veel socialisatie gemist, die hij juist al extra nodig had. Iets wat we nooit meer in halen.

Jin, Maro & Anouck

Desondanks groeide de liefde voor het ras en kwamen we door Maro steeds meer in contact met mede shiba liefhebbers en namen we deelname aan verschillende evenementen. Al gauw kwam de wens voor een tweede shiba, die vervuld werd door Familie Mol-Broekhuizen van de kennel Yukiyama.

Al snel merkte wij een wereld van verschil met Maro en Jin. Waar Jin nergens bang voor was en nieuwe dingen heel makkelijk kon handelen, had Maro nog steeds moeite met allerlei kleine dingen. Je kon goed merken dat er bij Jin veel meer aandacht en tijd aan socialisatie was besteedt dan bij Maro. Dit heeft ons mede doen inzien hoe ontzettend belangrijk het is om een pup aan te schaffen van een bonafide fokker.

Inmiddels is de liefde zo gegroeid dat we graag een steentje bij willen dragen aan dit mooie ras. Uiteraard conform de rasstandaard en volgens de regels van de Raad van Beheer en de rasvereniging NIPPON INU. Meer informatie daarover vindt u onder het kopje Pup Info.