Even voorstellen!

Hi! Mijn naam is Anouck Heijstek en ik ben de fokker achter Ukiyo Sou Shiba’s.

Samen met mijn partner Sander runnen wij een scheepvaartbedrijf en varen we met ons binnenvaartschip door heel Europa.

Dit doen wij niet alleen, maar samen met onze 4 avontuurlijke Shiba’s; Maro, Jin, Yume & Ronin. Deze zijn vanaf jongere leeftijd opgegroeid aan boord en weten niet beter als dat we altijd onderweg zijn. Ze genieten heerlijk mee van de mooie uitzichten en alle gebeurtenissen rondom onze levensstijl.

Een aantal jaar geleden kwam bij mij de droom om iets te kunnen betekenen voor ons mooie ras. Wij hadden helaas vervelende ervaring opgedaan met Maro, hij bleek uit de broodfok te komen en mankeerde van alles. Van de erfelijke ziektes patella luxatie en heupdysplasie, tot zware allergieën en slechte weerstand. Hij heeft op jonge leeftijd al operaties moeten ondergaan en lang moeten revalideren, wat voor zijn socialisatie ook niet ten goede kwam.

Toen we Jin er bij kregen merkte we een wereld van verschil. Waar Jin nergens bang voor was en nieuwe dingen heel makkelijk kon verwerken, had Maro nog steeds moeite met allerlei kleinigheden. Je kon goed merken dat er bij Jin veel aandacht en tijd aan socialisatie was besteedt, in tegenstelling tot Maro. Dit heeft ons mede doen inzien hoe ontzettend belangrijk het is om een pup aan te schaffen van een bonafide fokker. Een stabiele basis is niet alleen voor de baas erg fijn maar minstens zo belangrijk voor de hond.

Inmiddels hebben we onze roedel uitgebreid met Yume, ons eerste geboren teefje, en onze reu Ronin welke we geïmporteerd hebben uit Rusland. Met hen hopen we dat we een aantal mooie, gezonde nesten ter wereld te mogen brengen in de toekomst. 

Onze nesten zijn uiteraard gefokt conform de rasstandaard en volgens de regels van de Raad van Beheer en de rasverenigingen. Meer informatie daarover vindt u onder het kopje Info.