Af en toe verwachten wij een nestje uit geteste ouderdieren. Dit houdt in dat al onze Shiba’s getest zijn op erfelijke afwijkingen die in het ras voorkomen. Het gaat hier dan om Patella Luxatie, Heupdysplasie en ECVO (de ogen). Ook testen wij onze honden door middel van DNA op kleur, langhaar en GM1, zodat we niet voor onverwachte verassingen komen te staan.

De pups zullen op groeien aan boord van ons binnenvaartschip. Hierdoor zullen ze kennis maken met diverse geluiden. Daarnaast word er zo veel mogelijk gedaan aan socialisatie. Ze zullen volledig mee draaien in onze roedel, zindelijkheidstraining krijgen, benchtraining, met regelmaat mee rijden in de auto, wennen aan een halsband en tuigje, enzovoort.

Wij voeren onze honden vers vlees in combinatie met een koud geperste brok en zullen de pups hier ook op afspenen. Daarnaast worden onze honden op maat gevaccineerd (titeren). Dit houdt in dat er eerst bloed afgenomen word om te checken of er nog voldoende antistoffen aanwezig zijn. Als dit niet het geval is word er gevaccineerd, zijn er nog wel voldoende antistoffen dan word er nog niet gevaccineerd, tot het moment dat het wel nodig is. Zo worden de honden niet onnodig belast. Voor meer informatie over titeren verwijzen we u door naar deze pagina.

Visie

Wij vinden het belangrijk dat onze toekomstige pup eigenaren enigszins dezelfde visie delen. We houden graag contact, ook na het uitvliegen van de pups, zodat we bij eventuele problemen over opvoeding, gezondheid, voeding en allerlei andere aspecten, elkaar kunnen bij staan. Ook organiseren we ieder jaar een kennel wandeling waar we elkaar weer even kunnen zien, en ervaringen uitgewisseld kunnen worden tussen familieleden van de pup. We hopen dat u net zo enthousiast bent als ons daarin en een goede klik is dus echt een must.

We kiezen er daarom voor om geen wachtlijst te hanteren maar bij iedere nieuwe dekmelding een selectie te maken op basis van motivatie en eigenschappen die bij ons passen. Uw aanvraag is dus erg belangrijk voor de eerste selectie, want hierop baseren wij wie we uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Wat kost een pup?

Shiba’s krijgen over het algemeen maar kleine nesten. Het aanbod is dus klein maar de vraag is groot. Een correct gefokte pup kost momenteel rond de € 3000,- euro. Voor meer informatie over de totstandkoming van dit bedrag kunt u een kijkje nemen op deze pagina van de rasvereniging.

Geeft u liever een herplaatser een kans? Neem dan vooral een kijkje op de site van stichting Safe Haven Inu Rescue of Shiba Rescue vzw. Dit zijn dè organisatie’s wat betreft het herplaatsen van Japanse honden.

Producten

De producten welke wij gebruiken/aanprijzen, zijn producten welke wij zelf voor een lange periode ervaring mee hebben. Wij zijn niet aangesloten bij een Agency en worden niet gesponsord. Door hier bewust voor te kiezen kunnen wij onze eerlijke mening geven over producten en diensten zonder bij bedoeningen.

Sowieso staat eerlijkheid en transparantie bij ons hoog in het vaandel, dit kunt u dan ook altijd van ons verwachten. En we verwachten het uiteraard andersom ook van u.